søndag 27. februar 2011

Tilbakemelding frå barneheimen i Guatemala



Så fantastisk! Ved å lesa kopi av brevet eg har limt inn under her, vil du kunna sjå alt som har vorte gjort for pengane som Kvam revyteater sende til den norske barneheimen i Guatemala. Det var jammen ikkje lite det. Det er ein god følelse, det kjennest heilt utruleg bra og kunna hjelpa så mange barn med så mykje for dei kronene som me sende. I Noreg får me jo ingenting for førtitusen kroner...

Under her kan du lesa brevet. Her er bilete før oppussing, og nederst i innlegget ser du bilete korleis det er etter oppussing.










Kjære alle som deltok på ” Den spanske flue”!
Tusen takk for den store fantasktiske pengesummen dere sendte til oss i fjor høst ! Vi er nå ferdige med å male og restaurere og vi er svært fornøyde med resultatet.
For pengene fikk vi gjordt mange ting kan dere tro! Vi kjøpte bøttevis med maling og diverse maleutstyr, kjeramiske veggfliser og gulvfliser samt lim.Vi bygde et nytt kjøkket og kjøkkenet fikk veggfiser på alle vegger. Det ble et fantastisk kjøkken som alle koser seg på når tante lager maten. Vi kjøpte murblokker som ble til kjøkkenvegger og vi kjøpte flott skyvevindu og skyvedør til det nye kjøkkenet. Kjøkkenet tidligere var mørkt og svært lite plass for matlaging. Nå er det stort og lyst! Tenker hvilken drøm som gikk i oppfyllelse!
Spiseplassen til veggfliser til midten av veggen rundt bordene der det er bespisning. I tillegg har vi kjøpt inn 15 enkle plast-krakker som blir brukt der det er behov.
I stua slo vi ned en vegg og den ble stor og presentabel med nytt malingstrøk.
Det har kjøpt inn nye gardiner og nye små sofaer, for små brukere.
Baderommet fikk ny vask med skap under og nytt malingstrøk samt ny dusjgardin, samt en ny dør inn til badet.
Boden ble malt og det ble laget to små lufteventiler som nå gir frisk luft inn i boden. Tidligere var det helt tett og dermed til tider dårlig luft.
Soverommene ble malt, samt at et av rommene, der jentene bor, fikk slått ut en vegg slik at det ble mye større. Nå sover alle de 6 jentene i samme rom og det er hyggeligere!
Det ble også satt inn to nye små vinduer for å gi mer lys inn på soverommene.
Det ble laget en sovehems for de eldste guttene slik at de sover separert fra de små og har sine private ting der oppe, en skikkelig løvenes hule ble det!.
Ute ble det satt opp en ny vaskekom hvor man kan vaske klær og vaske kopper og kar. Den rommer mye mer vann enn den vi hadde tidligere. Til tider har vi vannmangel så dette var en stor gave for de ansatte.
Det ble også satt opp et urinal for gutta.
På et av badene byttet vi ut et gammelt og ødelagt toalett og hele badet ble malt, og det ble hengt opp et nytt dusjforheng.
Kontoret ble malt og fikk nye gardiner.
Uteplassen ble malt fra topp til tå og etterpå dekorert av en profesjonell maler. Treet på uteplassen ble hukket ned og det ble laget en hyggelig uteplass for ungene. Mest av alt er det nå en utestue. På veggene har vi satt opp kjeramiske fliser slik at regnet ikke skal ødelegge veggene når regntiden kommer. De samme flisene har vi lagt på en ” sofa” som er under taket på utestua.
Den store muren utenfor huset som forteller at her er Casa Hogar Feliz måtte også han en omgang med ny maling og har den fått friske farger og ser nå veldig presentabel ut.
Vi har også kjøpt gardiner til hele huset, handklær og flistepper til alle og noen plasbaljer og kjøkkenhandklær til kjøkkenet.
Arbeidet tok 6 uker og nå har er vi ferdige. Alle pengene er nå brukt opp men vi synes vi har fått masse for pengene.
Alle vegger , både ute og inne ble malt og alle tak innvendig ble også malt.
Sender noen bilder som viser før og etter arbeidet. Som dere ser ble det et kjempeløft av en fornying som var svært nødvendig.
Tusen hjertelig takk for hjelpen ! Vi håper at dere også synes at Barnehjemmet Smileby har fått en ny glans!!!

Hilsen fra Unn-Lisbet Jensen-Muj
Casa Hogar Feliz
Barnehjemmet Smileby
San Andres Semetabaj
Solola
Guatemala.