torsdag 30. april 2009

Tjudeluuuuuu





Raudvin, rundstykker med kjøttdeig, bacon, creme fresh, karameller, sjokolade og datakurs.....
Det er kva det har gått i denne siste kvelden i april.
Me måtte rett og slett ha oss ein triveleg kveld, Kristin og eg. No kan ho alskens saker og ting. ...Laga film, movie maker, photostory, xtranormal animasjonsfilm m.m.


Raudvin gjorde godt.....karameller og....likar no best lakris eg. Lakris hjelper for depresjon har eg høyrt. Depresjon.... Eg er då ikkje deprimert..... hjelper sikkert for anna og. Hjelper for kiloane, trur eg. Ein lakris i kvar fot, tre rundt midja og ein i hovudet. Lakris i hovudet? NEI! i dobbelthaka forstår du!

Elles fekk eg med kven han tok som kjærast, ungkaren..... Eg var nøygd med valet..... det er verre med mitt eige val.....Kjem ikkje så langt ein gong. Jaja, nei, eg har no eit langt liv att endå reknar eg med. Skal no endeleg klara å komma meg i kjærleiksmodus viss eg vil det ja....skal ikkje stå på det.....det står vel heller på viljen.
No er det lallings i Sundsvik. Eg sit og ser ut over mi overmøblerte stova og synes eg har det retteleg så fint. Heimekoseleg er rette ordet. Er på sin plass å ha det heimekoseleg her no så lite heimantegådd som eg er. Har ikkje tenkt meg ut denne helga heller. Vil finna roen, slappa av og lada opp til neste veke.

Ser eg ut over altanen min så ser eg at klypparen må dragast i gang i morgon...nei ikkje i morgon ...då skal det vel vera 1.mai og det er raud dag.....me får sjå kor mykje hensyn eg tek. Tjudeluuuuu.

onsdag 29. april 2009

Gal................igjen, no igjen?

I går skreiv eg at eg ikkje var gal....at eg var normal......etter siste døgeret har eg så smått byrja å fundera øøøøørlite på den der du......

I natt hadde eg eit så forferdeleg mareritt at eg vakna av det...Kan ikkje fortelja inngåande kva det gjekk ut på , men det var sjølvsagt skumlingar som skulle ta far min og meg.....kva slag skumlingar?
Ikkje noko spesiell type, heller ei blanding av fleire typar skumlingar....ein slags mutasjon av tre typar faktisk.....Etter oss var dei i alle fall og eg vakna sjølvsagt av dette scenariet.

Tenk å vera i moden alder slik eg er og likevel så redd at eg ikkje tør sova att. Eg turde heller ikkje stå opp. Låg og såg mot døra og venta på å sjå skuggar i gangen....Moooooaaaahahahaha

Eg berre seier det: Her ser du kor normal eg er! Gal???? Å neiiiidå ....
Skummelt å skriva om dette her, for skulle du vera ein av dei som ikkje les innleiinga men startar og skumma midt i historia, ja så trur du eg er schizofren......
No er snart natta her att.....tru om eg og pappen får vera i fred i natt?

Dagen i dag , trøtt , ja, men god. Prøveeksamen på skulen, til kyrkjes på kveldstid. Har konfirmant eg seddu.... Då må me stilla opp.

Elles så lurer eg på i kveld om du er ein av dei som les i bloggen min utan å klikka deg inn som fylgjar (sjå i venstre marg, meld deg som fylgjar då)
Eller du kan rett og slett gje ein kommentar til innlegga, eller rett og slett haka av for om du likar innlegga eller ikkje.
Så mange kommenterer i forbifarten at dei har hatt glede av å lesa. ....Hadde vore kjekt om de gav ein lyd på sidene her og........
Men på Gjøvik du.... der driv dei høgtlesing i ledige stunder. Kjekt med sånne halvgalne totentullingar som liker å lesa hardinganytt på ein annleis måte.

tirsdag 28. april 2009

Heile verda er gal...berre eg er normal!


- ein heilt aldeles vanleg tysdagkveld liksom.....liksom det liksom... Er ikkje så vanleg som du trur...nei her er det både det eine og det andre som skjer....og ser ein nyheiter så blir ein "kvøkt"
Svin svin svin..........

Tilfeldigvis så har eg gått på skule i min barndom....då læte me om jostedalsrypa som overlevde svartedauden...Ho var heldig ho......
I dag på denne tysdagen som liksom skal vera ein heilt vanleg dag så har eg bestemt meg at eg skal verta hardingarypo - ja , det skal stå om meg i historiebøkene om nokre hundreår......Gro ei møy frå Norheimsund som overlevde svineinfluensa i 2010.... trur du det ikkje? Me skal sjå! Me skal snakkast der på hi sida ein gong om mange mange år og då kan me ta ein evaluering på denne historia.

Nyheitene spreier rundt seg med elendigheit. Folk har byrja få panikk og handlar inn på Tamiflu...doktorane skriv ut...... Høyrde i dag at dei var utselde for munnbind i Bergen......takka for det når det er to hordalendingar som er innlagt etter heimtur frå Mexico....
Ke da dei kjem heim itte?? Nei huff..... det var stygt sagt. Dei prøver vel å rømja frå elendet dei og.
Flyplassar rundt i verda har folk med kamera som fangar opp varme. Undersøkjer alle som kjem av flya. Nokon som har tenkt på å undersøkja alle som stig av bussen i Norheimsund og Øystese kanskje? Neeidå... nei det har ingen tenkt....men no har eg tenkt det.
Kanskje eg skal stå med kamera og freista å fanga opp elevar med feber, elevar som stig av bussen i Øystese i morgon - Da sko tatt seg ut!!!

Tru om eg blir sjuk av å sitja slik og filosofera? Tru om eg er sjuk? I alle fall ikkje av svineinfluensa. Litt allergisk, litt forkjøla og småsurren, men gal- NEI! Eg har ikkje mokkabønner til trøst ein gong. - Eg har noko luxussjokolade frå Sveits. FRÅ SVEITS? Kan ikkje opna den pakken.....kan henda svineinfluensa er i Svies og....ingen veit.... Nei det er heile verda som er gal, berre eg er normal!

torsdag 23. april 2009

Nett no.......................og Ålvik.......

...........skulle ha gjort ein heil masse anna enn å sitja her å trykkja, men tastaturet berre ropa etter meg liksom...Eg sleit meg laus frå kontorstolen....skulle berre nett før eg hoppa i bingen, men så kjende eg suget i ryggen....det liksom greip meg i eine bh stroppen og berre droooog meg tilbake til her eg sit no. Akkurat her med store grå tastar framføre meg...Kva er det de vil tenkjer eg og tastane svarar: Skriv litt om Ålvik teaterlag då......

Jau altså Ålvik teaterlag er i aller høgste grad oppe og går att. Lise Dahle har tromma saman fleire gode skodespelarspirer og sett opp eit teaterstykke - ein slags humoristisk farse, der det er mange forviklingar.

Eg var inne og gav dei nokre tips her ein kveld i sist veke så eg har smugkikka. Kan berre sei at det absolutt vert anbefala å ta turen i morgon, fredag 24. april. Då er det absolutt siste høve å sjå dei i aksjon. Premiæren har vore i dag og har vore svært vellukka står det å lesa....

Det trur eg så gjerne. Eg gledar meg til i morgon. Ta turen du og. Kostar 100 kroner og det er pubkveld etterpå. Er ikkje det stas då? Folk i Ålvik er ein fantastisk rase....ein flott gjeng i eit lite bygdesamfunn. Vel er det kanskje slik i så små bygder at om du kjøper ein del biff på butikken så veit alle det og lurer på kven du skal ha på besøk....Hehe

Nei det er ikkje slik.......Eg har jobba i Ålvik i 9 år av mine.......ja , nei det vil eg no ikkje sei, men poenget er at 9 år er mykje. Ein kjenner folka litt då. Eg stortrives i Ålvik med alle framtoningane der og til deg vil eg sei. Om du har ørlitegranne interesse for teater....er litt forviten på ålviksamfunnet eller rett og slett ikkje veit heilt kva du skal ta deg til fredag kveld så ta turen. Det heile startar klokka 19.30.

Nett no starta eg vist med....nett no skal eg gje meg med mitt forhold til tastaturet og rett og slett riva meg laus frå inspirasjonen, tastane, den blanke skjermen og heller finna røynda....sein kveld klar for bingen.

onsdag 22. april 2009

Mokkabønner i mørket




Ja tru det eller ei. Det er det det går i her no. MOKKABØNNER av alle ting....Kva anna skal ein liksom stappa i seg når søvnen er eit forsvunne handlingsmønster?
Har no vel lagt meg i kveld som alle andre kveldar.....har vel stått opp att og som mange andre kveldar. No er klokka 00.39. Mokkabønner smakar eigentleg ikkje godt på denne tida, men dei hjelper som trøst.

Spørs om eg skulle starta med rødvin i åttetida om kvelden. Kjenner folk som gjer det og dei seier at søvn ikkje er problem.....
Rødvin er liksom mest til god mat eller til festbruk så det er lite aktuelt for meg. Kor hadde det tatt seg ut med mokkabønner og rødvin forresten? Hadde det vore bra?

Nei mokkabønner får halda. Livvidda er vel truleg 20 cm meir i morgon. Men kva gjer det? Er så vid på midten frå før at det gjer vel ikkje noko. ....I morgon skal eg ha meg en tur på tredemølla har eg bestemt meg for......I alle fall no har eg bestemt det...Eg tek meg ei bønne til....

Har hatt ho giftesjuke i Gjøvik på tråden i kveld. Skikkeleg koseleg å snakka med. Men vit det Siri: Eg saknar deg. Skal bli flott å sjå deg på kyrkjegolvet.....grin ein skvett eg då....Blir så forferdeleg rørt når det er fine saker på gang.....

Jobba saman med lærarane frå ungdomsskulen i Norheimsund i dag. Dette er spanande og blir sikkert bra. Ny skule, nye kollega, nye elevar , nye reglar ....alt nytt liksom. Men me kvemmingar er no eingong slik at me synes omstillingar er skummelt.....Trur ikkje det er så skummelt eg....trur det blir flott når me har kome i gang. Gled deg til å koma heim att Siri.

Æsj....eg blir kvalm av bønner...MOKKABØNNER....kva skulle eg kjøpa dei for? Skulle ha dei viss eg fekk besøk. Fekk ikkje besøk i dag.....fekk søvnvanskar i staden......Søvnbønner kanskje? Eg trur dei hjelper...
Får ta turen i bingen att og sjå kor det tar seg ut...

mandag 20. april 2009

01.11 igjen! Hulahei eg er vaken!

Kva er dette for slags tull? Nettene skal vel brukast til soving har eg vorte opplært til....Kva slag opplæring er det eg har med meg ? Funkar i alle fall ikkje



her ....Hulahei! Eg er vaken! Eg er aldeles fullstendig klar over at no skulle eg vore under den fantastiske dundyna med for denne veka blålig krepptrekk på.....men eg er ikkje der...nei for eg er her...her påkjøkkenet med mitt rosa lille vidunder som eg kjøpte for ei tid tilbake.


Eg har til og med rota meg til å røykt under ventilatoren på kjøkkenet no midt på svarte natta.....er greitt for skummelt å gå ut. Det er ulovleg det! Å herrens fred! Eg sit her i svarte natta , skulle sove , men er rett og slett ulydig og driv med ulovlege ting.....Godt det er meg sjølv som er både den lovgjevande, den dømmande og den utøvande makt......Blir nok ikkje rare straffa...Kanskje straffa rett og slett er her ....kanskje det er difor eg ikkje får sova...??? Nei no vasar eg godt.




I kveld har eg sett på dei som har den 6.sans.....Hmf...Merksnodige saker...lurer dei oss med programmet sitt eller er rett og slett desse typane slik? Kven veit.

Kanskje dei kunne funne nøklane mine. Eg har mista hanka mi, med tre minnepennar og viktige nøklar...Ein ting er sikkert: Her i huset er dei ikkje. Du skulle ikkje vore ein av dei som tilfeldigvis har den 6.sans og kan fortelja meg kor dei er? Prøv då! Eg skal prøva sova att no, for 2.gong i kveld....tru om det blir tredje og?

Helsar forresten til dei giftesjuke høgtlesarane i Gjøvik.

fredag 10. april 2009

Påsketur

Ferie seddu! Turing då! No har eg vore på opp til fleire turar i ferien. Palmehelga var Fedje målet og me hadde det kanon! Fedje er ein nydeleg stad. Her er hytta me leigde.

Vel heimkomen frå perla ved havet, ja, så pakka eg i snippen att og reiste på hytta vår.
Hyttetur er flott i påsken, Skia har me rett og slett lagt på hylla no, er lei av ski. Dessutan er Kvamskoen full av hektiske bergenserar som skal nikosa seg og nibruna seg i påsken....Forferdeleg panisk og hektisk spør du meg. Nei då er det heller kos å reisa på hytta ved sjøen. Me fiska. Fekk ikkje den heilt store , men nokre flotte paler og ei hysa som me vaska og reinsa etter alle kunstens reglar. Fisken sette me av i Tørvikbygd på veg heim. Håpar dei får ein god middag.




Dessutan klarte me å leggja att 4 tusen kroner på Våge. Kjekk frisør og grei klebutikk der ute , seddu. Yngstemann fekk fornya seg frå topp til tå.
Resten av påsken skal vera heimekos for ho mor. Ungdomen skal på LAN. Kanskje Naboen pub lokkar.....kjenner faktisk at det nippar litt i skrotten. Skulle vel ha fjasa meg til i kveld og hatt meg ein tur ut. ......Nåja....me får sjå.

søndag 5. april 2009

REVY - Full i F....(edje)

No har søndagen kome og eg har landa i min overmøblerte heim i Norheimsund. Denne helga har eg vore på Fedje for å sjå revyen deira. Fantastiske dagar på ei fantastisk øy med trivelege folk, merkelege folk, løgne folk og dei som med vitande vilje gjer seg løgne.



Revyen på lørdagskvelden var god. Me kjenner revyfolka der ute i havgapet og gledde oss sinnsjukt til å få med oss godtet deira og vart ikkje skuffa. Me gapskratta, humra, kosa oss og flirde i takt med øybefolkninga då programmet gjekk på scenen. Her er nokre bilete som eg har saksa frå Trond Ågotnes sine facebooksider. Trond er medlem i revyen og er han til venstre på biletet om Heimefyllesjukepleien...ein riktig god sketsj.


Trond Ågotnes og Ørjan Borge

Nytt for oss denne gongen var at revyen vart spela i den nye fleirbrukshallen.( Me fekk ikkje med oss revyen i fjor)
Ketil Tømmerbakk

Dette fungerte godt. Dansen etterpå var like vellukka. Gratulera til alle på Fedje med vel gjennomført revy.Synd at dei får vist det berre ein gong når dei har lagt ned så mykje arbeid i skriving og øving. Me kjem nok att neste år og for å få med oss neste revy.